Mire kellenek a tanárok?

Miért kellene nekik fizetésemelést adni? Talán több vagy jobb munkát végeznek el, mint idáig? Hogy van az, hogy másoknak kevesebb is elég és mégsem zúgolódnak? Nem lehet, hogy inkább az a gond, hogy túl sokan vannak? Máshol viszont munkaerőhiány van!

A tanárok alapvetően három képesség átadásáért felelősek: írás, olvasás és számolás! Ha a gyerek megtanult olvasni, akkor tulajdonképpen már nincs is szüksége tanárra, hisz a könyvekben ott van minden. Egyébként az írás, olvasás és számolás is mind-mind fondorlatos tudomány, s felesleges is ezekkel terhelni e csöppnyi elméket. A világban való tájékozódáshoz tulajdonképpen az is elég, ha a betűket és számokat felismerik, az okostelefon és a mesterséges intelligencia majd helyettük szavakat formál, a szavak sokaságai pedig gondolatokat mímelnek. Jóllehet, nem a sajátjaikat, de legalább ártalmatlanokat. Fontosabb a biztonság, ne zavarjuk össze egymást még jobban holmi gondolatokkal!

És amúgy is; kinek kell tanulnia? A butáknak! És buták-e a magyarok? Nem! Sokkal okosabbak mindenki másnál! Szóval ha nem vagyunk buták, ugyan minek tanulnánk? És ha nem kell tanulnunk, akkor miért kellene akár egyetlen tanár is?